4.5G ve 3G Karşılaştırma - T&D

Akış

T&D

Telefon ve Tabletler için her marka model yazılım ROM, FlashTool ve Cracklı GSM BOX yazılımları sitede mevcuttur.

5 Nisan 2016 Salı

4.5G ve 3G Karşılaştırma


Videoda kullandığım telefon MTK6753V işlemcili 4G CAT4 destekli bir üründür. Testte görüldüğü gibi 3G daha hızlı olarak görünmektedir. Tabi ki bulunduğunuz yerin baz istasyonuna göre değişebilir. Ancak 3G daha yeni yeni stabil hale gelmişken birden 4.5G ye geçtik, 4.5G bir kaç yıl sonra anca stabil hale gelir. 

Reklamlarda yansıtıldığı gibi 3G den kesinlikle 10 kat hızlı değil ve kimi yerlerde videoda görebileceğiniz gibi 3G den daha yavaş durumda. 

Kısacası 4G li telefonlara yönelmeniz ve bir an önce tüketime geçmeniz isteniyor. 

3G li telefonunuzu daha 2-3 yıl arası rahatlıkla kullanabilirsiniz. 4.5G ye şimdilik geçmeyin derim.

Tabi 4.5G stabil hale geldiğinde olacağı şudur; Netten bir video arıyorsunuz ve benzer bir video buldunuz izlemek için tıkladınız o videonun tamamı bir kaç saniye içinde inmiş olacak yani izlemediğiniz bir videonun kotası sizden gitmiş olacak. Örneklersek bir HD filmi oynattınız ve aradığınız filim değil geri çıktınız, geri çıkmanız bir şey değiştirmeyecek film dosyası diyelim 1.6G, 1.6G tamamını indirmiş olursunuz. Kısacası bir kaç film izlim derken internet paketinizi bitirirsiniz. Kotanız bittikten sonra KB alınan parayı dikkate alırsanız vay halinize olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder